Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με αφορμή την  επέτειο των 35 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ (3 Σεπτεμβρίου 1974), ο βουλευτής και τ. Υπουργός, Νίκος Σηφουνάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Τριάντα πέντε χρόνια, μετά την ιστορική στιγμή της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, από τον Αντρέα Παπανδρέου, η χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή.
Στη συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία το κόμμα μας καλείται και πάλι  ν’ αναλάβει, με τη συγκατάθεση του λαού, να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την  κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση.
Το βάρος της ευθύνης τεράστιο, γιατί η  χώρα βρίσκεται σε πλήρη διάλυση και διεθνή ανυποληψία.
Το ΠΑΣΟΚ επί τριάντα πέντε χρόνια - προφανώς με λάθη και παραλείψεις -  προσέφερε στον τόπο και πρωταγωνίστησε  σε όλες τις μεγάλες και σοβαρές αλλαγές που έχουν συντελεστεί.
Για άλλη μια φορά όπως το 1981 και το 1993  είμαστε έτοιμοι, να οδηγήσουμε την χώρα σε μια νέα πορεία ανάπτυξης, με κοινωνική αλληλεγγύη, δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος.
Μαζί με τους πολίτες θα εργασθούμε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν την Ελλάδα από το τέλμα και την ακινησία των τελευταίων χρόνων.  
Η ιδρυτική διακήρυξη της «3ης Σεπτέμβρη», είναι και επίκαιρη και θα παραμένει πάντα σημείο αναφοράς της πορείας μας.
Οι παρακαταθήκες και το έργο του  Αντρέα Παπανδρέου, εξακολουθούν να εμπνέουν τους πολίτες και να συσπειρώνουν τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις για ένα μέλλον καλύτερο που προσδοκούν οι νέες και οι νέοι   που είναι το μέλλον  της πατρίδας μας.
Τριάντα πέντε χρόνια μετά την ίδρυση του το ΠΑΣΟΚ, με σεβασμό στην μνήμη του ιδρυτή μας διαβεβαιώνουμε το λαό ότι θα εργασθούμε για μια πατρίδα αντάξια  των προσδοκιών μας.